Lipoedeem.jouwweb.nl
Home » Behandeling van lipoedeem

Behandeling van lipoedeem

Tot op de dag van vandaag is lipoedeem niet te genezen. Er is geen medicijn voor om lipoedeem weg te halen. Ook diëten helpt weinig, want afvallen vermindert de klachten niet.

 

Wel kun je:

  • uiteraard er wel voor zorgen dat je let op wat je eet. Diëten helpt wel weinig, omdat het vet er dan al zit. Eet verstandig en snoep weinig of juist helemaal niet, dan kun je het onstaan van meer vetten verminderen.
  • zorgen voor voldoende lichaamsbeweging, veel sporten zoals: aerobics, fietsen, zwemmen, fitness.
  • Veel spierkrachtoefeningen doen met je benen en armen. Uiteraard onder begeleiding van je fitnesstrainer. Er wordt vaak gezegd dat je geen centimeters in omtrek kunt kwijt raken, maar uit eigen ervaring weet ik dat het bij mij wel is gelukt, door middel van heel veel spierkrachtoefeningen. Door deze oefeningen zet je het vet om in spieren.
  • steunkousen dragen.
  • liposuctie ondergaan. Dit wordt vaak niet vergoed door de zorgverzekeraar en er kan schade aan de lymfevaten ontstaan. Wel heb ik goede ervaringen meegemaakt over liposuctie, bij mij is het vergoed en er is geen schade ontstaan aan de lymfevaten. Dat wil niet zeggen dat dit bij iedereen zo is, raadpleeg de dokter voor wat in uw situatie het beste is om te doen.